Noodverlichting nodig?

Je hebt ze vast wel eens gezien bij een groot gebouw waar veel mensen tegelijkertijd zijn, namelijk: noodverlichting. Dit zijn vaak van die bordjes die op het plafond hangen en in het geval van een brand of bijvoorbeeld een stroomstoring licht geven en de geen naar de dichtstbijzijnde uitgang wijzen. Deze vorm van verlichting is er dan ook puur om mensen in het geval van nood het gebouw uit te lozen, dit is vaak ook verplicht bij gebouwen waar veel mensen doorheen gaan of bijvoorbeeld werken. De verlichting wijzen eigenlijk altijd naar de dichtstbijzijnde nooduitgang of een andere uitgang, deze verlichting staat normaal gesproken ook niet aan en wordt alleen gebruikt wanneer er een noodsituatie is of bijvoorbeeld de stroom is uitgevallen. De verlichting zit dan ook niet op het normale stroomnetwerk en kan vaak een paar uur branden zonder stroom, zo is er genoeg tijd om iedereen weg te krijgen uit het gebouw en kunnen ook de mensen die het gebouw niet kennen en dus niet weten waar de uitgangen zijn de uitweg vinden. Deze vorm van verlichting is vaak verplicht en het is dan ook niet gek dat dit soort verlichting erg veel gebruikt wordt in plekken zoals een kantoor, winkels, openbare plekken en nog veel meer. Naast de welbekend verlichting dei naar de uitgang wijst heb je nog veel meer soorten verlichting die speciaal is gemaakt voor noodsituaties. 

 

Brede markt 

Omdat noodverlichting vaak essentieel en verplicht is kan je je wel voorstellen dat hier ook erg veel vraag naar is. Omdat er veel vraag naar is heb je dan ook redelijk wat keuze uit verschillende soorten noodverlichting en verschillende ontwerpen. Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar een verlichting die wijst naar de dichtstbijzijnde nooduitgang heb je vaak keuze uit verschillende ontwerpen met allemaal verschillende designs, wanneer je bijvoorbeeld een modern gebouw hebt staat een glazen verlichting misschien beter dan een plastieken. De prijzen verschillen dan ook per verlichting aangezien de ene wat duurder is dan de andere. Ondanks het feit dat ze er wel anders uitzien hebben ze allemaal dezelfde functie en doelen en is het meer een persoonlijk ding. 

 

Online 

Ben jij nou op zoek naar een breed assortiment aan noodverlichting en zoek je hier nog een bedrijf voor waar je gemakkelijk online kan bestellen? In dat geval zou je eens kunnen kijken naar een bedrijf zoals Ld Stuff voor verschillende vormen verlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *