Vrijstaande gaskachels om lekker warm te zitten

In een huis wil je er voor zorgen dat het lekker warm is en dus een leefbare temperatuur heeft. Zeker in de winter is dit heel fijn. Een vrijstaande gaskachel kan dan de oplossing bieden voor de koude dagen in huis. Ook is het zo dat deze kachels gewoon heel mooi staan in de woonkamer door hun design. Als je een mooi landelijk of industrieel design heeft in huis kunnen vrijstaande gaskachels ook mooi staan.

Houtkachel en gaskachel

Er zit één groot verschil tussen een houtkachel en een gaskachel. Het grote verschil is dat een houtkachel gevuld moet worden met hout wat veel tijd kost en moeite. Dit hout moet je weer iedere keer gaan kopen of hakken als het op is. Een gaskachel is aangesloten op het gasnet en daarom zet je hem aan en weer uit om warmte te creëren dit scheelt je een hoop moeite en is het alsnog lekker warm. 

Open of dichte verbranding

Er zijn twee verschillende keuzes in het kopen van vrijstaande gaskachels. Je hebt de keuze in een open of een dichte verbranding, maar wat is het verschil tussen deze twee. Met een open verbranding komt het zuurstof wat het vuur nodig heeft om te branden vanuit jouw huiskamer of waar deze kachel ook staat. De lucht komt gaat dus vanuit buiten de kachel naar in de kachel. De rookgassen worden dan afgevoerd via een rookkanaal. Dit is heel erg vergelijkbaar met een ouderwetse kachel. Met een dichte verbranding wordt de lucht vanuit buiten gehaald en gaan de rookgassen rechtstreeks naar buiten. 

Goede ventilatie bij WarmteTech

Er is één minpuntje aan het hebben van vrijstaande gaskachels die open zijn. Je moet een goede ventilatie hebben in huis om te zorgen dat alle rookgassen niet in huis blijven. Zeker in de winter kan dit een gedoe zijn want dan komt de kou weer binnen terwijl jij deze probeert buiten te houden. De gassen moeten naar buiten met behulp van trek. Als je dus een afzuigkap in de buurt hebt van de kachel is een open gaskachel geen goed idee.

 

Dichte verbranding meer efficiënt

Er zijn naast de rookgassen nog meer voordelen bij een dichte verbranding. Zo is hij veel meer efficiënt. De vlammen blijven achter het glas wat niet alleen een stuk veiliger is. Ook wordt de haard veel warmer hierdoor en verspreidt hij de warmte meer over de tijd dat deze in gebruik is wat weer gas scheelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *