Wat doet een zorg beveiliger?

Wanneer je een ziekenhuis binnenloopt is het je misschien wel eens opgevallen dat er ook beveiliging rondloopt en soms ook bij de ingang staat. Het klinkt misschien een beetje raar maar ziekenhuizen en zorginstellingen hebben ook beveiliging nodig en er is een hele sector rondom zorg beveiliging. Maar wat doet een zorg beveiliger nou eigenlijk en wat zijn de taken die zo’n beveiliger uitvoert? In principe zijn de taken van een beveiliger in de zorg in sommige delen hetzelfde als bij elke andere sector, namelijk: beveiligen. Een ziekenhuis of zorginstelling is 24/7 vaak open voor spoedoperaties en andere soorten zorg en het is dan vaak wat rustiger maar ook dan moet er gezorgd worden dat er niks geks gebeurt en dat er bijvoorbeeld niet wordt ingebroken. Er liggen een hoop waardevolle spullen in een ziekenhuis of zorginstelling, denk hierbij aan medicatie maar ook een hoop apparatuur at vaak extreem veel geld kost. Dit soort dingen zoals bijvoorbeeld een duur medicijn wat alleen verkrijgbaar is op recept is erg aantrekkelijk voor criminelen en door middel van een zorginstelling te beveiligen kan je vaak voorkomen dat dit soort dingen worden gestolen. Er liggen ook een hoop gevoelige en persoonlijke details in ziekenhuizen en dit mag ook niet gestolen worden. 

 

Assisteren bij Vossec Security

Een zorg beveiliger doet naast het beveiligen van het terrein en de zorginstelling ook assisteren van het zorgpersoneel, denk hierbij aan bezoekers helpen maar ook het personeel helpen wanneer er iets getild moet worden of wat dan ook. Naast dat is elke zorg beveiliger ook in de basis medisch opgeleid en kunnen ze standaard dingen zoals eerste hulp vaak toedienen, dit is bij een ongeval waarbij er even niemand anders is erg handig. Een beveiliger kan ook worden ingezet om ervoor te zorgen dat bepaalde patiënten hun kamer niet verlaten, sommige willen namelijk niet in het ziekenhuis zitten of mogen medisch gezien niet of weinig lopen, wanneer niemand aanwezig is rond dat tijdstip kan een beveiliger af en toe controleren of dit ook iet gebeurt. 

 

Wil jij dit? 

Heb je dit nou gelezen en ben je ook opzoek naar een zorg beveiliger voor het beveiligen van je zorginstelling en alle diensten eromheen die een beveiliger levert en mee helpt? In dat geval zou je eens een kijkje kunnen nemen naar een beveiligingsbedrijf die ook beveiliging in de zorg aanbiedt voor meer informatie hierover en of dit wat voor jou is. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *