Burn-out hulp in Zwolle

Burn-out Zwolle

Op zoek naar burn-out therapie in Zwolle? Er zijn verschillende soorten therapie die je kunt kiezen wanneer je te maken hebt met een burn-out. Het voornaamste doel is dat je weer je energie terugkrijgt. Op die manier kun je weer genieten van de kleine dingen die het leven zo mooi maken. Verder worden er handvaten aangereikt waardoor je weer controle krijgt over je leven. Er zijn zoveel dingen in je leven waar je wel controle over hebt, maar misschien besef je je dat nu nog niet. In ieder geval is het van belang dat je dicht bij je eigen ik blijft. Bij therapie voor een burn-out krijg je ook inzicht waarom je in een burn-out ben gekomen. Dit helpt om dingen in de toekomst anders aan te pakken. Hierna volgt een helingsproces waar je veel innerlijke vrijheid voor terugkrijgt. Balans hebben tussen de verschillende vlakken in je leven zijn hierbij een belangrijke tool.

 

Waaraan is een burn-out te herkennen?

Een ding staat vast: een burn-out heeft een negatieve invloed op je algehele welzijn. Er zijn diverse symptomen die behoren tot een burn-out maar die ook horen bij andere psychische stoornissen. Denk bijvoorbeeld aan hyperventilatie en angsten. Ook kun je last hebben van hoofdpijn en een hogere bloeddruk. Vaak ligt de oorzaak van een burn-out in te veel hooi op de vork nemen of door andere spanningen in je leven. Veel mensen met een burn-out zeggen dat ze het gevoel hebben geen controle meer te hebben over hun leven. Ze hebben ook geen energie meer om dingen op te pakken.

 

Psychodynamische therapie bij een burn-out

Volgens de principes van de psychodynamische therapie zitten er bij een burn-out oude en pijnlijke emoties in je lichaam opgeslagen die moeten worden losgemaakt. Door bepaalde bewegingen uit te voeren en daarbij vragen te stellen kan de balans in je lichaam worden hersteld. Je hebt balans nodig in je lichaam om je vrij te voelen en goed in je vel te zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *