Waarom een bedrijfsfilm laten maken een goed idee is

Bedrijfsfilm

Bij een bedrijfsfilm denk je in eerste instantie wellicht aan een vrij algemeen filmpje waarin een bepaald bedrijf laat zien wat het doet. Om die redenen heb je wellicht zelf nooit overwogen om een bedrijfsfilm te laten maken. Er zijn immers legio manieren om jezelf als bedrijf te presenteren en het maken laten van een filmpje is duurder dan bijvoorbeeld het zelf in elkaar zetten van een website – wat in sommige gevallen zelfs gratis is. Maar de markt voor bedrijfsfilmpjes is de afgelopen jaren gegroeid, omdat onze cultuur zich steeds meer online afspeelt en steeds visueler wordt. Eigenlijk kom je er als bedrijf bijna niet meer bij weg om geen filmpje te hebben!

Niet gratis, wel effectief

Een bedrijfsfilm laten maken kost natuurlijk geld, maar dit soort filmpjes zijn vaak heel effectief en betalen zichzelf dan ook uiteindelijk terug. Als je in een paar seconden kunt laten zien wat jouw bedrijf doet en waarom iemand voor jou moet kiezen, dan kun je zo’n filmpje uitstekend gebruiken om online en op sociale media reclame voor jezelf te maken. De gemiddelde aandachts spannen van de moderne mens wordt steeds korter en een paginagrote advertentie in een krant met heel veel tekst is niet meer van deze tijd.

Een filmpje voor een specifieke dienst op een bepaald product

Als je een bedrijfsfilm wil laten maken, dan is het verstandig om vooraf eerst goed na te denken over wat je precies wilt bereiken met je filmpje. Je kunt een algemeen filmpje laten maken, bedoeld om mensen kennis te laten maken met jouw bedrijf. Hierbij is het van belang dat de stijl en toon goed aansluiten bij je bedrijf. Je kunt echter ook een bedrijfsfilm laten maken voor een specifieke dienst of een bepaald product. Daarbij is vooral belangrijk dat overgebracht wordt om wat voor dienst of product het gaat en waarom mensen zoiets nodig hebben. En natuurlijk waarom zou je voor jouw bedrijf moeten kiezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *